startsidaföretagsinfo kontaktVegab Mat AB startades 1995 i Järfälla i ganska liten omfattning. Med tiden växte efterfrågan på vegetarisk mat och behovet blev då större att öka produktionen. Flytten gick till Bro och en fabrik med en effektivt fungerande produktion, med kvalitets- och hälsokontroll.

Idag är produktionen fortfarande till stor del hantverksmässig, med stor noggrannhet i sin hantering. Maskinutrustningen är utbyggd med kapacitet att sörja för säker tillverkning, kontroll och leverans.

Vegab Mat AB har deltagit i flera festivalsammanhang, framför allt vid Stockholms Vattenfestival där Falafeln gjorde sin succédebut!
Efter festivalerna ökade efterfrågan och beställningar på nytt. Det uppstod ett "tryck" efter vegetariska alternativ som Falafel.

Medvetna "hälsomänniskor" upptäckte att det går bra att kombinera Falafel med olika såser och grönsaker samt pitabröd. Det blev till en både nyttig som spännande smakupplevelse.
Vegab Mat AB har en ägarstruktur med lång erfarenhet av och hög kompetens om vegetariska produkter.
Kundens behov och önskemål är alltid företagets ledstjärna.

Historik
I Libanon, Syrien, Jordanien, Israel och Egypten äts Falafel av tradition i sandwich av tunnbröd eller tillsammans med sallad.
Denna vegetariska delikatess erövrade så småningom England, Frankrike och USA där man insåg Falafelns fördelar med att tillagas lätt och snabbt.
I Sverige var gatuköken först att introducera Falafel. På senare tid har även hushållen upptäckt och berikats med detta smakfulla och nyttiga matäventyr.

I Sverige serveras ofta de vegetatiska bullarna i pitabröd tillsammans med grönsaker och tahinisås eller chilisås (kebabsås) gärna på en tallrik med grönsaker.
En portion Falafel består av i regel av 3-4 bullar.

Frysta bullar förvandlas till väldoftande läckerheter i mikrougn, stekpanna, vanlig ugn eller frityrgryta. Men glöm inte att tina bullarna först!


 

Ingredienser
Kikärtor, bondbönor, soyabönor, persilja, purjolök, gul lök, vitlök, pepperoni, sesamfrö, kryddor, vegetabilisk olja.
Förvaring och minsta hållbarhet:
I frys (-18 eller kallare) Se datummärkning
I köldfack (-6 eller kallare)
I kylskåp (+8 eller kallare)
Bör ej frysas efter upptining

Näringsvärde per 100 g
Protein 11g
Fett 17 g
Kolhydrater 28 g
Energivärde 1290 kJ (309 kcal)
Obs Glutenfri och laktosfri.